Reklame er noe vi ser overalt. Vi finner reklame på vegger, på tavler, på TV, på kino og i alle mulige offentlige rom. Reklame er en stor del av vår hverdag. Det er ikke til å unngå å se reklame hver gang vi skru på en TV eller når vi er på internett. Til og med våre mobiltelefoner har blitt objekter for reklame i alle slags former. Reklamen blir vanligvis dyttet opp i ansiktet våres uten at vi selv tenker over det. Reklame har blitt en så stor del av hverdagen at vi lar den gå rett forbi oss. Vi tenker ikke helt over konsekvensen av konstant reklame og skjønner også ikke helt hva reklamen gjør med oss som personer.

Lån og reklame

Når du er eksponert mot reklame så er vi eksponert mot produkter i alle mulige slags fasonger. Vi blir bedt om å kjøpe nye klær, mer sminke, ny bil eller søke forbrukslån. Det er ingen begrensninger på hva som reklameres for. Det viktigste er at vi tenker over hva vi ser slik at det ikke blir fanget opp av underbevisstheten sånn helt uten videre.

Det er ikke lov å legge ut reklame som skal lure oss eller på annen måte villede oss til å kjøpe noe. Dette betyr at folk ikke kan reklamere for noe som ikke er sant. Typiske villedende reklame er å kjøpe mobiltelefon for 1 krone, men så koster den egentlig 1000 kroner når du kommer i butikken. Det samme gjelder for lån. Du skal være veldig forsiktig når du legger ut et låneprodukt for salg. Du må være helt klar med oss som forbrukere om hva vi kjøper. Det er ikke lov til å skjule noen kostnader eller på andre måter dekke over noe som helst.